Ysien leirikoulussa Tampereella

Keskiviikkona 16.8. kello 7.30 lähdimme koulumme pihalta väsyneinä mutta iloisina kohti Tamperetta ja Varalan urheilukeskusta. Tampereelle menimme Paunu Oy:n pikavuorolla.

Kun olimme saapuneet Varalan urheilukeskukseen noin kello 11.30, asetuimme ensimmäiseksi huoneisiin ja lähestulkoon heti sen jälkeen menimme kirkkovenesoutuun. Kirkkovenesoudussa jakauduimme kahteen kirkkoveneeseen. Kirkkovenesoudun jälkeen menimme suoraan lounaalle. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli jousiammuntaa ja frisbeegolfia. Illalla meillä oli vielä päivällinen, kalliolaskeutumista, korikiipeilyä ja halukkaat saivat mennä myös järveen uimaan. Sen jälkeen osa lähti vielä läheiseen ruokakauppaan. Ensimmäinen yö oli meluisa ja sekava. Oppilaat juoksivat käytävillä ja ulkona huutaen.

Torstaina 17.8 kello 8 oli herätys ja aamupala heti sen perään.  Aamupalan jälkeen meillä oli ohjelmassa sählyä Varalan urheilukeskuksen liikuntasalissa. Sählystä menimme suoraan lounaalle. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli vapaata olemista. Iltapäivällä sai valita, haluaako lähteä Särkänniemeen, Flowparkiin vai haluaako ihan vain jäädä Varalan urheilukeskukselle. Noin puolet lähti Särkänniemeen ja puolet jäi urheilukeskukselle. Urheilukeskuksella sai pelata koripalloa ja mennä uimaan keskuksen uimahalliin. Illalla oli vielä päivällinen, ja halukkaat saivat taas lähteä läheiseen kauppaan. Toinen yö oli lähes yhtä sekava kuin edellinen. Porukka vaihteli huoneitaan, juoksenteli ulkona ja metelöi.

Perjantai 18.8. lähtöpäivä. Herätys oli taas samaan aikaan kuin eilenkin. Aamupalan jälkeen ohjelmassa oli kaupunkisotaa liikuntasalissa. Kaupunkisodan jälkeen oli ohjelmassa pakkaaminen ja lounas. Lounaalta menimme lähestulkoon suoraan luovuttamaan huoneet. Menimme tamperelaisella paikallisbussilla Tampereen bussiasemalle. Tampereen keskustassa meillä oli puoli tuntia aikaa ennen bussin lähtöä takaisin Helsinkiin, joten kukin sai tehdä mitä halusi. Suurin osa meni läheiseen kauppakeskukseen. Kun bussin lähtöön oli viisi minuuttia, porukka alkoi saapumaan bussiasemalle. Kukaan ei tiennyt, miltä pysäkiltä bussi lähtee, eikä opettajia näkynyt missään. Tampereella oli juuri alkamassa Blockfestit, joten ihmisiä oli paljon tavallista enemmän, ja se ei yhtään helpottanut oikean laiturin löytämistä. Lopulta opettajat lähettivät  leirikoulun whatsapp-ryhmään viestin, miltä laiturilta bussi lähtee. Kaikki ehtivät lopulta oikeaan bussiin, vaikka vähän tiukille se menikin. Niin alkoi paluumatka Helsinkiin. Paluumatka sujui hauskasti ja nopeasti, koska bussin perällä kahdella oppilaalla oli niin sanottu “Rap battle”. Kaikkia nauratti. Suurin osa oppilaista jäi Pirkkolan pysäkillä ja osa jatkoi Kamppiin asti. Näin loppui leirikoulu.

Leirikoulusta jäi käteen ihan hyvä mieli, vaikka leirikoulumme olikin vähän lyhyehkö. Uskon, että leirikoulussa opimme tuntemaan luokkalaisiamme ja varsinkin rinnakkaisluokkalaisia vielä paremmin ja saimme varmaan kaikki hyviä muistoja, jotka muistamme vielä kauan.

Otso Kehrävuo 9d

Edellinen artikkeli
Lukiomme kansainvälisiä yhteyksiä: Erasmus+
Seuraava artikkeli
Abit teatterissa: Pirkko Saision uutuus jatkaa siitä, mihin Sakari Topelius jäi
Ei tuloksia.