Kenguru-matematiikkakilpailu on maailman suurin kansainvälinen matematiikkakilpailu ja koulumme toimii sen suomalaisena järjestäjänä. Vuonna 2019 osallistujia oli 6,3 miljoonaa 86 maasta. Kengurukilpailu on alun perin lähtöisin kengurujen mantereelta Australiasta. Ranskalaiset toivat kilpailun Eurooppaan, ja kilpailu on sen jälkeen saavuttanut nykyisen valtavan suosionsa.
Täältä voit ladata vuoden 2019 kilpailun tilastot pdf:nä.
Erilainen matematiikkakilpailu
Kengurutehtävät eivät ole tavallista koulumatematiikkaa, mutta eivät myöskään ryppyotsaisia kilpamatematiikkatehtäviä. Kunkin ikäluokan tehtävät antavat iloisia oivalluksia ja suosivat perinteisestä “laskemisesta” poikkeavaa lähestymistapaa. Toisinaan kilpailun voittaja on ollut yllätys luokan opettajallekin!
Kengurukilpailussa on viisi sarjaa
- Mini-Ecolier: 2. ja 3. luokka
- Ecolier: 4. ja 5. luokka
- Benjamin: 6. ja 7. luokka
- Cadet: 8. ja 9. luokka
- Student: Lukio
Kunkin sarjan tehtävät on saatavissa suomeksi ja englanniksi, peruskoulun sarjojen tehtävät myös ruotsiksi.
Kilpailuaika on Mini-Ecolierissä 45 minuuttia, lukiosarjassa 75 minuuttia ja muissa sarjoissa 60 minuuttia. Laskinta ei saa käyttää.
Kilpailussa on kaksi erillistä tapaa voittaa: Eniten pisteitä kerännyt voittaa ja pisimmän kengurunloikan tehnyt voittaa. Kengurunloikka tarkoittaa pisintä peräkkäisten oikeiden vastausten määrää. (Esimerkiksi loikan pituus 12 tarkoittaa, että oppilaan paperissa on jossain kohden 12 peräkkäistä vastausta oikein. Välissä ei saa olla vastaamatta jääneitä tehtäviä.)