Miksi matematiikkalukioon?

Matematiikkalukiomme on tiivis yhteisö, jossa on tilaa monenlaiselle ihmiselle: saa olla nörtti, taiteilija, koodari, urheilija, haaveilija – saa olla oma itsensä.  Matematiikkalukio kerää yhteen nuoria Lappia myöten, vaikka toki valtaosa opiskeljoista on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Aloituspaikkoja matematiikkalinjalla on 31.

Kiinnostaako ohjelmointi? Oletko osaava matemaatikko? Kiehtooko luonnontiede?

Matematiikkalukion toimintaa kehitetään aktiviisesti vuodesta toiseen ja luma aineiden opetus on huipputasolla. Esimerkiksi matematiikan koulukohtaisilla kursseilla kokeillaan joka vuosi jotakin uutta sisältöä.

  • laaja tarjonta matematiikan ja luonnontieteiden kursseja sekä ohjelmointi suuntausta
  • kilpailuissa ja ylioppilaskokeissa menestynyt lukio
  • luova ja vapaa ilmapiiri
  • harrastajien kohtauspaikka

Matematiikan opetuksen kehittämistehtävä

Helsingin matematiikkalukiolla on valtakunnallinen matematiikan opetuksen kehittämistehtävä vuosille 2018 – 2025.

Kehittämistehtävän konkreettinen kädenojennus matematiikkaa oppivalle yhteisölle ovat Pitkän matematiikan lisäsivut sekä Matematiikkaharrastajan polku. Tutustu ja hyödynnä, linkit alla!

Harppi

Harppi on Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion valtakunnallinen matematiikan opetuksen kehittämistehtävä vuosille 2018–2025. Tehtävän on myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeriö.

Pitkän matematiikan lisäsivut

Julkaisemme pitkää matematiikkaa syventäviä ja täydentäviä oppimateriaaleja, jotka laajentavat kuvaa matematiikasta ja tarjoavat haasteita parhaillekin laskijoille.  

Matematiikkaharrastajan polku

Kasaamme kattavaa vinkkilistaa matematiikkaharrastajalle. Projekti on vielä kesken!

Lukema-verkosto

Lukiomme ja Otaniemen lukion ylläpitämä Lukema-verkosto tuo yhteen matematiikan ja luonnontieteen erityistehtävälukiot ja muut harrastajat. Verkoston sivulta löydät ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat, materiaaleja ja Tiedekanava-videopalvelun.