Matematiikan opetuksen kehittämistehtävä

Harppi on Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion valtakunnallinen lukion matematiikan opetuksen kehittämistehtävä vuosille 2018–2025. Kehittämistehtävän on lukiollemme myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeriö.

Toimintamme pohjautuu kehittämistehtävälle luodulle visiolle ja tavoitteille. Kehitämme toimintaamme myös ohjausryhmämme kanssa, johon kuuluu yliopisto- ja yhteiskunta-alan vaikuttajia.

Haluamme edistää ja kehittää muun muassa:

  • yhteistyötä alan toimijoiden välillä
  • ylöspäin eriyttävää matematiikan opetusta
  • nuorten matematiikkaharrastusta
  • paikallisia ja valtakunnallisia tapahtumia
  • ohjelmoinnin opetusta.

Haluatko mukaan?

Lukion opettajien ja opiskelijoiden lisäksi myös muut matematiikan ja ohjelmoinnin opetuksesta kiinnostuneet henkilöt ja tahot ovat tervetulleita mukaan kehittämistyöhön.

Onko sinulla ideoita tai kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä: harppi(at)mayk.fi.

Etsimme jatkuvasti yhteistyökumppaneita STEAM-aineiden (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) korkeatasoisen opetuksen edistämiseen. Toimimme yhteistyössä oppilaitosten, korkeakoulujen, yleishyödyllisten tahojen ja yritysten kanssa.

Visiomme

Jokainen matematiikasta innostunut tai matemaattiseen ajatteluun taipuvainen nuori saa kannustusta ja osaamisen tasoonsa sopivaa opetusta. Yhteisöllinen toiminta matematiikan ympärillä on saavutettavissa kaikkialta Suomesta.

Tavoitteemme

Suomalainen matematiikan koulukulttuuri kehittyy.

Matematiikka innostaa ja luo yhteisöllisyyttä.

Innokkaiden ja etevien nuorten tarpeet huomioidaan systemaattisesti kaikkialla Suomessa.

Ohjelmoinnin opetus vakiintuu lukiokoulutukseen.

Pitkän matematiikan lisäsivut

Julkaisemme syventäviä materiaaleja ensimmäisen vuoden pitkän matematiikan kursseihin. Materiaalit syventävät lukiokurssien teemoja ja tarjoavat haasteita parhaillekin laskijoille, samaan tapaan kuin matematiikkadiplomit peruskoulussa.  

Matematiikkaharrastajan polku

Matematiikkaharrastajan polulla on monta suuntaa! Polku-sivun tuottaminen on suurprojektimme, ja toivomme siitä olevan hyötyä kaikille, jotka haluaisivat ohjautua tai ohjata matematiikkaharrastuksen pariin.