Uutiskirje 1/2018

Hei kaikki luma-erityislukiot!

Valtakunnallisen kehittämistehtävän saaneet Olarin lukio ja Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio kutsuvat teitä yhteistyöhön. Olemme aloittamassa yhteistyöverkon rakentamista ja tarjoamme niin tapahtumia kuin tiedonkulun kanaviakin jo tälle lukuvuodelle.

Mikä on valtakunnallinen kehittämistehtävä?

Opetusministeriö myönsi Olarin lukiolle luonnontieteiden opetukseen ja Maunulan yhteiskoululle ja Helsingin matematiikkalukiolle matematiikan opetukseen valtakunnallisen kehittämistehtävän, jonka tarkoituksena on muun muassa koordinoida ja mahdollistaa erityistehtävän saaneiden lukioiden yhteistyötä, kehittää ja levittää hyviä käytänteitä ja malleja sekä helpottaa yhteistyötä muun muassa korkeakoulujen kanssa. Koska molemmilla lukioilla matematiikka ja luonnontieteet ovat keskeisessä asemassa, päätimme tiivistää ensin keskinäistä yhteistyötä ja pohtia kehitystehtävän toteuttamista yhdessä. Yhteiset kokouksemme ovat olleet antoisia ja uskomme, että yhdessä saamme aikaan paljon enemmän!

Haluamme luoda toimivan luma-lukioverkoston ja kuunnella teidän toiveitanne. Olkaa meihin herkästi yhteydessä ajatuksistanne. Kehitämme tapoja, joilla voisimme jakaa hyviä toimintamalleja ja käytänteitä lukioiden välillä ja järjestää vierailuja luma-lukioiden välillä sekä opettajille että opiskelijoille. Lähdemme sopimaan kanssanne tapaamisia jo syys-lokakuun aikana.

Tervetuloa Luma-lukiopäiville huhtikuussa 2019!

Toivomme tapaavamme kaikki luma-lukioiden rehtorit  ja luma-aineiden opettajat 14.-16.4.2019 yhteisillä kehittämispäivillä Aalto-yliopiston tiloissa Espoon Otaniemessä. Tapahtumat alkavat jo sunnuntaina 14.4. illalla ja jatkuvat tiistaihin saakka. Luvassa on mielenkiintoisia yhteisiä luentoja (mm. Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä puhuu tekoälystä), työpajoja ajankohtaisista tutkimuskohteista ja mielenkiintoisista uusista ratkaisuista sekä aineryhmätapaamisia ja yhteinen illanvietto, joissa voimme jakaa ajatuksia, tavata kollegoita ja verkostoitua muiden lukioiden kanssa.

Järjestämme ohjelmaa myös opiskelijaryhmälle. Toivomme siis, että jokaisesta lukiosta tulisi 2-4 opiskelijaa mukaan Luma-lukiopäiville!

Lisätietoa Luma-lukiopäivistä on tulossa kirjeessä syys-lokakuun aikana. Toiveita ohjelman suhteen voi esittää Kirsi Vakkilaiselle (kirsi.vakkilainen@espoo.fi).

Sähköpostilista ja Facebook-ryhmä

Toivomme, että tämä sähköpostilista saavuttaa kaikissa erikoislukioissa rehtorin lisäksi luma-opettajat. Siksi pyydämme teitä ilmoittamaan jokaiselta koululta sähköpostiosoitteen, joka tavoittaa kerralla koulun sisältä kaikki tiedotteen haluavat henkilöt. Uuden sähköpostiosoitteen luominen ryhmälle (esimerkiksi lumaopet@lukioX.fi) onnistunee koulun it-tuen avulla.

Olemme perustaneet uuden Facebook-ryhmän nopeaan viestintään matematiikkaan ja luonnontieteisiin erikoistuneiden lukioiden kesken. Etsi siis LuMa-lukiot, ja liity joukkoomme!

Tapaamisiin!

Yhteistyöterveisin,

Olarin lukio
Kaisa Tikka, rehtori
Kirsi-Maria Vakkilainen, koordinaattori

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio
Carita Jalasto, rehtori
Ville Tilvis, linjanjohtaja
Maija Vanhanen, koordinaattori

Edellinen artikkeli
Abiturientit Tainaronissa
Seuraava artikkeli
Matematiikan yö 2018
Ei tuloksia.