Nuorelta nuorelle -vaikuttamisen messut valtasivat Maunula-talon

Iloitsemme koulun lähelle joulukuussa avautuneesta Maunula-talosta. Siellä on hyvät tilat, ja alueen toimijat saavat vaikuttaa talon tapahtumiin Niinpä järjestimme lukiomme taiteen, median ja kulttuurin linjalaisten Stradan kanssa Maunula-talolla koko koulun yhteisen ja samalla alueen muille avoimen messutapahtuman 5. toukokuuta.

Paikalla oli useita näytteilleasettajia, esim. Dodo – kaupunkilainen ympäristöjärjestö, Greenpeace, Liikuntavirasto, Suomen Lukiolaisten liitto ja  partiolaiset, nonstop-työpajoja (origami- ja rintanappityöpaja, jossa päävastuullisina olivat 7.a-luokan tytöt) ja paneelikeskusteluja aiheesta yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja taiteella vaikuttaminen. Yhteistyötä teimme Stadin ammattiopiston kanssa, ja sieltä mukana olivat Brygga-linjan nuoret ja Minna Lumme kiinnostavine valokuvanäyttelyineen. Kirjastossa järjestimme “Luen sinulle” -pop up-lukutapahtuman, ja lukijoina toimivat lukiolaiset Sakari Topi ja Marwan Aweys.

Nuorisotalon järjestämä Ruuti-tapahtuma innosti nuoria vaikuttamaan asioihin.

Muutakin vaikuttamista oli: yhteiskunnallisen paneelin juonsivat matematiikan opettaja Harri Kuokkanen ja lukion 1. vuosikurssin Elias Elonheimo, ja mukana olivat esimerkiksi kansalaisaktivisti ja Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius, yhteisökoordinaattori Veera Pitkänen hankkeesta “Startup Women Refugees” (Madventures). Abiturientti Tessa Hämäläinen kertoi omasta vapaaehtoistyöstään ja mukanaolostaan pakolaisten vapaa-ajan toiminnassa ja heidän kotouttamisessaan. Taiteella vaikuttamisen paneelin haastattelija Jaakko Pyykkö oli kutsunut mukaan DJ M3T4:n ja visuaalisen taiteilijan Jonna Marttilan aka Kryyhkyn sekä m-cultin Minna Tarkan.Päivään mahtui upeaa ja erityylistä musiikkia: bändi Grandmother Corn sekä  dj:t Jaakko-Kulta ja  DJ M3T4 Underwater Squadin edustajina.

Maunula-talon omassa kahvilassa Månsas delissä oli Tommi Ripatin johdolla koulumme lukiolaisnuoria tekemässä herkkuja: sambusit ja muffinsit tekivät kauppansa. Osan tuotosta nuoret päättivät kohdentaa hyväntekeväisyyteen ja valitsivat kohteekseen Pelastakaa lapset ry:n vähävaraiset suomalaiset lapset ja lapsiperheet.Tiina Kokkoniemi ja Petra Streng

, ,
Seuraava artikkeli
Lukiomme kansainvälisiä yhteyksiä: Erasmus+