Maunulan oppikirjailijat

Oppikirjailulla on Maunulassa pitkät perinteet. Maunulan yhteiskoulussa ja Helsingin matematiikkalukiossa opettaa tällä hetkellä neljä oppikirjailijaa.

Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja Juha-Matti Tammela on tehnyt Sanoma Pron äidinkielen oppikirjasarjaa Jukola, ja hän on mukana myös uudessa Loisto – lukion suomen kieli ja kirjallisuus -sarjassa. Lisäksi hän tekee uutuuselokuviin oppimateriaaleja Koulukino ry:lle, joka myönsi koulullemme Suomen ensimmäisen koulukinokoulu-sertifikaatin.

Lukion matematiikan opettaja Anna Kairema on tekijänä Sanoma Pron lyhyen matematiikan Binomi-kirjasarjassa. Binomi – onnistutaan yhdessä!

Lukion biologian ja maantieteen opettaja Elisa Mehtälä on tekijänä Sanoma Pron uudessa biologian Iiris-kirjasarjassa, joka tuo biologian uusimpien tutkimusten mukaisen tiedon lukiolaisille elämyksellisellä tavalla.

Matematiikkalukion linjanjohtaja Ville Tilvis kirjoittaa Pitkän matematiikan lisäsivut -sarjaa, jonka koulu kustantaa osana lukion matematiikan valtakunnallista kehittämistehtävää.

Entisistä opettajistamme esimerkiksi Maija Salmela, Riitta Liira, Esa Lappi, Saara Lempinen, Paula Reinikkala ja Sampsa Kurvinen sekä rehtorimme Maija Vanhanen ovat olleet tekemässä suurten kustantajien oppikirjasarjoja matematiikassa, terveystiedossa, espanjassa ja elämänkatsomustiedossa.

Edellinen artikkeli
Harppi-luentosarja 2021
Seuraava artikkeli
Uuden ylioppilaan puhe keväällä 2021
Ei tuloksia.