Koulukinonäytännöt Green Book ja Tove

Koronarajoitusten puitteissa ennen elokuvateattereiden sulkemista ehdimme tilata ja toteuttaa kaksi koulukinonäytäntöä Kinopalatsissa marraskuussa. Kaikki abiturientit lähtivät katsomaan osana ÄI8-kurssiaan Peter Farrellyn ohjaamaa, useita Oscar-palkintoja voittanutta elokuvaa Green Book 3.11.2020. Alustin elokuvan elokuvateatterin salissa, joten meillä oli vaihteeksi hieman erilainen luokkahuone. ÄI8 on kirjoitustaidon kokeeseen valmentava kurssi, ja elokuvaa käytettiin toisena aineistona onnea tai vuorovaikutusta aiheenaan käsittelevässä kirjoitustaidon vastauksessa painetun aineiston rinnalla.

Koulukohtaisella luovan kirjoittamisen kurssillamme taas ÄI11 parisenkymmentä lukiomme kakkosta ja kolmosta lähti katsomaan Zaida Bergrothin ohjaamaa Tove-uutuuselokuvaa taiteilija Tove Janssonin elämästä 1940 – 1950-luvuilla. Elokuvan inspiroimana sai kirjoittaa vapaasti valitusti joko fanifiktiota, runoutta, lisäkohtauksia Tove-elokuvaan ja esimerkiksi sarjakuvia. Käyttämäni luovan kirjoittamisen tehtävät on julkaistu Koulukino ry:n sivuilla osoitteessa www.koulukino.fi/tove, ja niitä saattaa olla ihan mukavaa tehdä kotosalla ajankuluksi muutenkin!

Vierailut oli helppo toteuttaa koronasuosituksia ja -rajoituksia noudattaen useistakin syistä:

  • elokuvateatteri avattiin päivällä meitä varten, muita asiakkaita ei ollut
  • opiskelijat käyttivät maskeja ja käsidesiä oli helposti saatavilla
  • istumapaikat sai valita kaverin kanssa lähekkäin, mutta sali oli aina niin suuri, että turvavälit oli helppo säilyttää
  • teatterisalit oli koneellisesti ilmastoituja
  • käteistä ei käsitelty, vaan jokainen maksoi oman lippunsa kortilla.

Juha-Matti Tammela
Kuvat Juha-Matti Tammela ja Marjo Kovanen

Edellinen artikkeli
ÄI11-kurssilla vierailtiin Kansallismuseossa
Seuraava artikkeli
Harppi 2021 -tiedekilpailu
Ei tuloksia.