Harppi 2021 -tiedekilpailu

Suomen terävin lukiolaisjoukkue 2021 on löytynyt!

Tammikuussa 2021 järjestettiin ihka ensimmäinen Harppi 2021 -tiedekilpailu. Kilpailu oli avoin kaikille Suomen lukiolaisille. Kilpailussa oli tehtäviä biologiasta, fysiikasta, kemiasta ja matematiikasta. Kaikki joukkueet osallistuivat alkukilpailuun ke 20.1.2021, jossa ratkottiin etänä samanaikaisesti monivalintatehtäviä kaikista aineista.

Alkukilpailussa oli mukana lähes 150 lukiolaisjoukkuetta ympäri Suomen, mikä on aivan huikea määrä! Kilpailujoukkueessa sai olla enintään 5 jäsentä. Joukkueen jäsenet saivat olla minkä tahansa vuosikurssin opiskelijoita. Alkukilpailu käytiin etänä ja siihen oli mahdollista osallistua niin suomeksi kuin ruotsiksi. Osallistujia oli lukioista etelästä pohjoiseen, idästä länteen.

Haastavasta alkukilpailusta selvisi 7 parhaiten menestynyttä joukkuetta finaaliin, joka järjestettiin ke 27.1.2021. Kilpailun finaali järjestettiin myös etänä.

Tiukan finaalin ja koko kilpailun voitti Maunulan oma joukkue, Manalabit.

Harppi 2021 -tiedekilpailu järjestettiin osana Harppi- ja Jälki-kehittämistehtävien yhteistyötä. Kilpailutoimikunta kiittää lämpimästi kaikkia kilpailuun osallistuneita, kokemus oli mahtava!

Kilpailijoita ympäri Suomen
Lisätietoja

Lukema-verkoston sivuilta löydät mm. alkukilpailun tehtävät ja tulokset sekä paljon muuta lisätietoa.

Finaalin tulokset
1. Manalabit Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio
2. Dabittaret Otaniemen lukio
3. e=pi=3=sqrt(g) Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio
4. Pii-rakkaat Kastellin lukio
5. Munkka Munkkiniemen yhteiskoulu
6. Higgsin Bosonit Ressun lukio
7. EZ4OLARI Otaniemen lukio
,
Edellinen artikkeli
Koulukinonäytännöt Green Book ja Tove
Seuraava artikkeli
Harppi-luentosarja 2021