Maaliskuussa 2019 kaikki Maunulan yhteiskoulun 9. luokat vierailivat Yrityskylässä. Projekti alussa koulussa pidettiin neljä yritystoimintaan liittyvää oppituntia, kaksi yhteiskuntaopissa ja kaksi opossa. Huipennus oli jokaisen luokan oma pelipäivä Yrityskylässä.

Oppilaat vierailivat Yrityskylässä luokittain. Peliä varten heidät jaettiin viiden hengen ryhmiin. Jokaisen ryhmän jäsenellä oli oma vastuualueensa yrityksen johtoryhmässä. Toimitusjohtajan ja myyntipäällikön lisäksi tiimiin kuuluivat markkinointi- ja viestintäjohtaja, yritysvastuujohtaja sekä tuotantopäällikkö.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHGwei4OgX8YkSizBDNt1LX9QkmxGhuSm

 

Yrityksenä oli tällä kertaa Puuta Oy, joka teki kauppaa kansainvälisten yritysten kanssa puuvalmisteisista rakennuskomponenteista. Pelissä harjoiteltiin markkinointisuunnitelman tekemistä, lainan hakemista pankista sekä myyntineuvotteluja kansainvälisten asiakkaiden kanssa englannin kielellä. Lisäksi jokainen ryhmä teki pelisession aikana oman markkinointivideon.

Pelin kuluessa tiimeille sateli tarjouspyyntöjä satunnaisesti. Niihin piti reagoida nopeasti, ja samalla laskea kauppojen kannattavuus sekä seurata, oliko tuotteita tarpeeksi varastossa. Aamupäivä kului nopeasti ja oli erittäin opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus. Kaikilla tuntui olevan hauskaa ja voittajien oli tietenkin helppo hymyillä.

Yrityskylä
9.-luokkalaisia Yrityskylässä maaliskuussa 2019

 

Seuraavat Yrityskylän vierailut 9.-luokkalaisille järjestetään keväällä 2020.

Teksti, video ja kuvat Tiina Öster & Arto Tommiska