Tutkimustehtävät peruskoulun matematiikkaan

Matematiikan opetuksen kehittämistehtävä on tarjonnut mahdollisuuden tuottaa lukio-opintoihin valmistavien tutkimustehtävien kokonaisuuden peruskoulun opetussuunnitelman hengessä. Laatimamme materiaali on vapaasti käytettävissä, ja se löytyy oheisen linkin takaa Google Drive -kansiosta. Jos haluat tehdä materiaaliin muokkauksia, tee tiedostosta itsellesi kopio!

Sisällöllisesti tutkimustehtäviin liittyvät tavoitteet ylittävät osin peruskoulun oppimäärän, ei-sisällölliset tavoitteet liittyvät työskentely- ja ajattelutaitojen, matemaattisen lukutaidon sekä matemaattisen ilmaisun kehittymiseen. Molempien kaltaiset tavoitteet tukevat oppilaita lukio-opintoihin jatkettaessa. 

Tutkimustehtävät on laadittu niin, että peruskoulumatematiikan sisältöjä tarpeeksi hyvin hallitseva oppilas pystyy aloittamaan niiden tekemisen. Tehtävät etenevät esimerkkien ja niihin liittyvien tehtävien myötä kohti aiempia kohti yhdisteleviä ja yhä haastavampia tehtäviä. Tutkimustehtäviä suositellaan tehtäväksi yhteistyössä muiden oppilaiden kanssa. 

Lataa tutkimustehtävien käyttöohje kokonaisuudessaan tästä (pdf).

Edellinen artikkeli
Matemaattisen ajattelun kurssi keväällä 2020
Seuraava artikkeli
Matemaattisen ajattelun kurssi marraskuussa 2020
Ei tuloksia.