Shiraza-ryhmän toimintaa

7e luokka on ollut syksyn aikana mukana sosiaalipedagogisessa koulukoira kokeilussa, jossa ryhmän nimeksi valittiin Shiraza. Ryhmän ohjaajina ovat luokanohjaaja Anne Kallela, jolla on tunnetaitovalmentajan oppeja takana sekä Ira-Maria Gordin, joka on rautainen lasten- ja perhepalvelujen ammattilainen.

Ope ja sossu siis puuhaavat yhdessä, tietenkään unohtamatta tärkeää apuopettajaa, aina iloista ja positiivista Shiro- koiraa, jonka mukaan oppilaat ryhmän nimesi. 

Myös koulun oma nuorisokasvattaja Aapo Kenttä on ollut monessa menossa mukana. 

Shiro ja Ira ovat olleet usein luokan terveystiedon tunneilla mukana. Tuntien sisältöön kuuluu muutenkin henkinen hyvinvointi ja asiat on suunniteltu niin että tunnetaidot ja ja tuntien sisältö kulkevat luontevasti rinnakkain. Tunneilla on selkeä aloitus, jossa jokainen oppilas kohdataan. Työskentely on dialogista ja toteutamme paljon pienryhmätyöskentelyä eri kokoonpanoilla. Tunti päättyy aina fiiliskierrokseen.

Shiro on ollut mahtava opettaja ja sillanrakentaja vuorovaikutustilanteissa. Toiminnan tarkoitus on ryhmäyttää luokkaa ja auttaa kiinnittymistä kouluun. Keskustelemme paljon tärkeistä asioita, harjoittelemme tunne-ja vuorovaikutustaitoja ja konfliktien ratkaisutaitoja. 

Ryhmän kanssa on toteutettu paljon kivoja juttuja. Olimme mm. metsäretkellä Luukissa, jossa rauhoituimme hienoissa maisemissa metsämeditaatioon ja teimme kotitaloustunnin ulkona. Ohjelmassa oli maukas kookosnuudelikeitto trangialla. Monet erätaidot opittiin. Vuolimme  makkaratikkuja ja sytytettiin nuotiota. Täytyypä sanoa ettei Luukissa ole koskaan tuoksunut niin hyvälle.  Shiron kanssa pidettiin kerran myös etätunti  Meetsillä. Sekin oli  hauska kokemus meille kaikille. Kuvistunnilla askartelimme tunnetaloja kenkälaatikoista. Niistä tuli tosi hienoja. Ryhmän toiminta huipentuu marraskuussa yhteiseen pikkujouluun. Näin ryhmäytämme myös vanhempia. 

Shiro tarkkailee
Kaverukset
Ira & Shiro
Seesteinen sää ja mieli
Rapsutuksia...
Tunnetalo
Anne, Aapo ja Shiro
Joko mennään?
meets
palaveri

Tässä 7e luokan  pohdintoja Shiron kanssa opiskelusta:

Koiratunnit on aina ihanan rauhallisia.”

“Parasta on kun Shiro tulee luokse ja saa paijaa.”

“Shiro on aina energinen ja se tarttuu.”

“Shiro tuo erilaisuutta kouluarkeen ja kouluun on kiva tulla, kun tietää että Shiro on tunnilla.”

“Nyt me tiedetään mitä on empatia ja ymmärretään se ja osataan kertoa tunteista.” 

“Rentoutukset on kivoja ja auttaa mieltä.” 

“Shiro on paras.”

Terkuin 7e, Shirazha-ryhmä

Teksti: Anne Kallela
Kuvat: Kasper Kalliomäki, Siiri Sipi, Jere Lahti, Ira-Maria Gordin ja Anne Kallela

Edellinen artikkeli
Matemaattisen ajattelun kurssi marraskuussa 2022
Seuraava artikkeli
Vierailu Helsingin käräjäoikeudessa
Ei tuloksia.