Maunulan yhteiskoulun 8b-luokalle Suomen neljäs sija MatCup-kilpailussa

Maunulan yhteiskoulun 8b saavutti Suomen neljännen sijan MatCup-matematiikkakilpailussa. Toisin kuin useimmissa matematiikkakilpailuissa, oppilaat työskentelivät joukkueena. He ratkaisivat ensin koko luokan voimin ongelmatehtäviä kilpaillen muiden koulujen 8. luokkien kanssa. Ongelmatehtävät menivät niin hyvin, että niillä irtosi semifinaalipaikka.

Semifinaalia varten luokka teki projektityön erilaisten sääntöjen mukaan kasvavista hamahelmitähdistä. Neljä oppilasta kultakin semifinalistiluokalta lähti Vaasaan semifinaaliin esittelemään projektityön ja kilpailemaan ongelmatehtävissä muiden luokkien edustajien kanssa. Maunulan joukkueessa olivat Aada-Sofia Allinen, Atte Kapanen, Johanna Tuuri ja Taavi Väänänen. Mukaan lähti matematiikan opettaja Sampsa Kurvinen.

Finaalipaikka jäi tänä vuonna saamatta, mutta projektin tekeminen oli oppilaiden mielestä kivaa ja erilaista kuin tavallinen matematiikan opiskelu. Opettajan mielestä kilpailun parasta antia oli se, että oppilaat oppivat puhumaan matematiikasta ja perustelemaan toisilleen matemaattisia ajatuksiaan. Vaasassa on myös aina kiva käydä. Kilpailu onkin jo muodostunut Maunulan matematiikkaluokkien perinteeksi.

Sampsa Kurvinen

Edellinen artikkeli
Matemaattisen mallinnuksen leiri lukiolaisille ja opettajille 2.-5.6.
Seuraava artikkeli
S2-opiskelijat Ateneumissa
Ei tuloksia.