TIETOA LUKION ERITYISOPETUKSESTA

(Sini-Tuisku Löhösen opintovapaan sijaisena toimii kevään 2024 ajan Ella Carr. Ellan tavoittaa numerosta 045 346 06 02, Wilman kautta tai sähköpostitse ella.carr@mayk.fi)

Hei lukiolaiset ja kotiväki!

Olen lukiomme erityisopettaja Sini-Tuisku Löhönen, tuttavallisemmin Tuisku. Olen tavattavissa jokaisena arkipäivänä. Järjestän yksilö- ja pienryhmäopetusta muun muassa oppimistaitoihin ja -tekniikoihin liittyen. Lisäksi vastaan lukivaikeuksien seulonnasta ja yksilötestauksesta, sekä toimin opiskeluhuoltoryhmässä. Järjestän myös Opi oppimaan-kurssia opiskelijoille, jotka haluavat kehittää oppimisen taitojaan ja saada tietoa erilaisista oppimistekniikoista. Kaiken tämän lisäksi autan opiskelijoita myös motivaatiopulmissa, ajanhallinnan ongelmissa tai rästitöissä.

Opiskelijan on mahdollista saada tukea opintoihinsa syystä riippumatta. Oppimisvaikeuden, sairauden tai vamman perusteella on mahdollista hakea erityisjärjestelyitä, kuten esimerkiksi lisäaikaa kokeisiin. Oppimisvaikeuksista kannattaa ilmoittaa erityisopettajalle heti lukion alkaessa.

Oli asiasi mikä tahansa, minulta kannattaa varata henkilökohtainen vastaanottoaika Wilma-viestillä, numerosta 045 346 9534 tai sähköpostilla sini-tuisku.lohonen@mayk.fi. Suunnittelen opetuksen aina yksilöllisesti opiskelijan kanssa yhteistyössä, joten tule rohkeasti juttelemaan! Vastaanottoni löytyy nousemalla portaat ruokalan vierestä ja kulkemalla lukiolaisten oman tilan läpi (ovessani lukee lukion erityisopetus).

Hyödyllisiä linkkejä erilaisille oppijoille

Seuraavien linkkien takaa löydät tärkeää ja hyödyllistä tietoa, mikäli sinulla on lukivaikeus tai muu oppimisvaikeus.

Yo-tutkinnon määräykset ja ohjeet: https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset
Tietoa ja tukea oppimisvaikeuksiin: http://www.oppimisvaikeus.fi/index.php
Helsingin seudun erilaiset oppijat ry: http://www.lukihero.fi/