Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden ÄI9-kursseilla sekä islamin ja filosofian kursseilla käsiteltiin nykykulttuuria, uskoa ja moraalikysymyksiä Zaida Bergrothin elokuvan “Miami” (ensi-ilta 4.8.2017) avulla. Järjestimme koulukinonäytöksen eli tilausnäytöksen koulumme väelle Kinopalatsiin. Elokuvareissua edelsi pääroolissa nähtävän Krista Kososen vierailu. Myös Koulukino vieraili koulullamme kertomassa yhdistyksen toiminnasta ja tuottamistaan oppimateriaaleista. Jatkoa koulukinonäytöksille on luvassa runsaasti.

Krista Kosonen vieraili koulullamme
Krista Kososen vierailu kiinnosti laajasti, kuva: Hanna Lempiäinen

 

Kuulijoita “Miami – kysy Kristalta” -tilaisuudessa oli pitkästi yli 300, elokuviin lähtijöitäkin liki 130. Vierailu järjestettiin koulumme juhlasalissa, jossa abiturientit Kaisa ja Elisa haastattelivat näyttelijää. Yleisöllä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä tilaisuudessa mobiililaitteillaan kommentteina jaettuun kysymysdokumenttiin. Moderaattori Eevi poimi sopivissa kohdissa kysymykset yhteiseen keskusteluun. Tilaisuuden päätteeksi arvottiin kolme Krista Kososen signeeraamaa “Miami”-julistetta kaikkien nimellään kysymyksiä esittäneiden kesken.

“Miami”-elokuvasta kirjoitettiin elokuvaesseitä äidinkielen tunneilla ja esseevastauksia osana filosofian etiikan kursseja. Osa lähti elokuviin ryhmäytymään, osa osana islamin opetusta. “Miami”-koulukinokokonaisuus yhdisti peruskoulun ja lukion ja eri oppiaineet. Elokuvaa hyödynnettiin monin tavoin. Hetken kaamos oli kaukana.

Lue lisää lukion äidinkielen esseistä, tekstien suunnittelusta ja toteutuksesta mm. koulumme uuden inno-luokan Clickshare-näytöillä suomen kielen ja kirjallisuuden lehtori Juha-Matti Tammelan blogista. Lisätietoa Koulukinosta ja “Miami”-oppimateriaalista saa täältä.

Krista Kosonen ja Akselin ojentamat kukat, kuva: Hanna Lempiäinen