Suuri joukko Maunulan oppilaita ja opiskelijoita vieraili Kirjamessuilla 25. – 26.10. Kirjamessut ovat perinteisesti kuuluneet abiturienttien syksyn ohjelmaan, ja paikalla oli myös paljon yhdeksäs- ja kahdeksasluokkalaisia.

Kuten valikoiduista kommenteista voi päätellä, messut tarjosivat jokaiselle jotain. Monet viihtyivät antikvariaattien osastolla, josta löytyi mielenkiintoisia ja varsin outojakin vanhoja kirjoja. Lastenosaston Fortnite-tanssit herättivät huomiota, mutta osa porukasta päätyi kuuntelemaan myös kirjailijoiden haastatteluja sekä penkomaan alennuslaareja edullisten lukuelämysten toivossa:

Kirjamessuilla oli menoa ja vilskettä ennen viikonloppua. Paneelit pauhasivat ja kirjan sivut kahisivat, kun samoilin kirjalaarien lomassa. Itseäni hämmästyttivät hyvin halvat kirjat sekä kouluryhmien paljous. Kirjamessut tuntuivat eloisammilta sekä kiinnostavammilta kuin edellisvuonna.

Tulin kirjamessuille koulun takia, jäin Fortnite-tanssien takia.

Kirjamessuilla oli hauskaa, kun sai penkoa kirjoja, ja sieltä löytyi paljon vanhojakin kirjoja, joita ei löydy enää kaupasta. Tosin lompakko ei ollut reissun jälkeen kovinkaan iloinen.

Kirjamessut oli kiva tapahtuma. Tunnelma oli hyvä ja siellä oli paljon kirjoja. Oli myös hauska nähdä tunnettuja suomalaisia lavalla.

Kävimme kirjamessuilla, jossa pääsimme tutustumaan moniin uusiin kirjoihin ja kuuntelemaan kirjailijoiden haastatteluja, jotka olivat erittäin mielenkiintoisia ja silmiä avaavia. Kuuntelimme muun muassa, kun Jani Toivolaa haastateltiin tasa-arvoon liittyvistä asioista.

Kata Melajärvi