Koulukino-yhteistyö on viime lukuvuodesta lähtien vakiintunut osaksi toimintaamme. Viimeisin elokuvaelämys oli Minä, Simon Tennispalatsissa 30.10. Kahdessa salissa paikalla oli noin 220 katsojaa peruskoulusta ja lukiosta. Erityisasiantuntija Heli Metsätähti-Koistinen Koulukinosta alusti elokuvaa englanniksi lukiolaisille ja lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Juha-Matti Tammela peruskoululaisille suomeksi.

Minä, Simon -elokuvaa käsiteltiin äidinkielen, englannin ja psykologian tunneilla väitellen, keskustellen ja kirjoittaen. Apuna toimivat Juha-Matti Tammelan Koulukinolle laatimat tehtävät. Elokuva herätti ajatuksia ja hyvää keskustelua monenlaisista aiheista, kuten rakkaudesta, seksuaalisuudesta, ystävyydestä ja rehellisyydestä. Samalla tuli pohdittua Minä, Simonin ja lukuisten muiden elokuvien tapaa kuvata esimerkiksi perhettä, parisuhdetta ja amerikkalaista high schoolia.

Seuraava Koulukino-näytös on luvassa joulukuussa. Silloin menemme katsomaan 1970-luvulle sijoittuvaa, tositapahtumiin perustuvaa The Post -elokuvaa.

Kata Melajärvi, kuva Henna Tamminen