Lukuvuonna 2022-2023 ILM02 on mahdollista suorittaa kurssitarjottimen ulkopuolisena esitysprojektina syksyn aikana. Jos olet kiinnostunut kyseisestä opintojaksosta, ole yhteydessä Jari Koljoseen tai Marianne Kiiskiseen.

Varsinaisena tarjotinvalintana kannustetaan 2022-23 lukuvuodelle valitsemaan opintojaksoja ILM01 ja ILM03. 

Opintojaksot ILM01 ja ILM02 vastaavat vanhan lukion opetussuunnitelman kursseja IT1 ja IT2. ILM03 opintojaksolle voidaan myös etsiä vastaavuus vanhan opetussuunnitelman mediakursseista tai merkitä se IT1 tai IT2 -kurssiksi, tervetuloa siis kaikki opiskelijat vuosikurssiin katsomatta!

LOPS 2021

Valinnaiset opintojaksot

Tule etsimään omaa sisäistä esiintyjääsi! Työskentelyssä painottuu fyysinen sekä sanallinen improvisaatio, lisäksi tutustutaan stand uppiin ja spoken wordiin sekä lavarunouteen. Opintojaksoon sisältyy mahdollisuuksien mukaan tapahtuma- tai taiteilijavierailu.

Opintojakson päätteeksi jokainen opiskelija toteuttaa oman lyhyen esityksen valitsemallaan opintojakson aikana käsitellyllä esitystaiteen alalla. Osallistujien toiveiden mukaan nämä voidaan esittää julkisessa tapahtumassa tai suljetusti vain osallistujien kesken.

Haluatko esiintymään? Kiinnostavatko esittävän taiteen tuotannot myös syvällisemmin? Tule mukaan toteuttamaan opiskelijalähtöinen teos, jonka muoto ja sisältö syntyvät ryhmän kiinnostusten ja vahvuuksien pohjalta!

Opintojaksoon pyritään liittämään myös tutustumiskierros ammattilaisteatterin tai muun taideinstituution kulisseihin.

Lukuvuonna 2022-2023 ILM02 on mahdollista suorittaa kurssitarjottimen ulkopuolisena esitysprojektina syksyn aikana. Jos olet kiinnostunut kyseisestä opintojaksosta, ole yhteydessä Jari Koljoseen tai Marianne Kiiskiseen.

Kiinnostaako monialainen luova työskentely eri taidemuotojen parissa? Haluatko olla etsimässä teatterin tulevaisuutta ja uusia olomuotoja? Tämä ilmaisutaidon ja kuvataiteen yhteinen opintojakso sopii kaikille, jotka haluavat etsiä luovuudelleen uudenlaisia ilmentämistapoja.

Opintojaksolla tutustutaan kuvataiteen ja esittävän taiteen risteämiskohtiin performanssitaiteen kautta, sekä kokeellisen ja soveltavan teatterin eri muotoihin, esimerkiksi forum-teatteriin teoriaa, harjoituksia ja mahdollisuuden mukaan teosvierailuja yhdistellen. Opintojakson lopuksi opiskelija valmistaa oman projektin yhdessä tai yksin joko performanssitaiteen tai kokeellisen tai soveltavan teatterin alueelta (tai näitä yhdistellen.)

Suoritettuasi vähintään kaksi ilmaisutaidon opintojaksoa, voit suorittaa teatterin lukiodiplomin, jossa osallistut esitysproduktion valmistamiseen yksin tai yhdessä työryhmän kanssa. Teatterin lukiodiplomit toteutetaan itsenäisesti lukujärjestyksen ulkopuolella – ole yhteydessä ilmaisutaidon opettajaan Jari Koljoseen, jos teatterin lukiodiplomin suorittaminen kiinnostaa!