Matematiikkalukio

Matematiikkalukio

Helsingin matematiikkalukio on matematiikan ja luonnontieteiden erikoislukio. Koulun keskeisiä arvoja ovat täsmällinen, luova ajattelu ja monen alan osaamisen yhdistäminen.

Laajan yleissivistyksen lisäksi haluamme tarjota mahdollisuuden paneutua omiin kiinnostuksen kohteisiin pintaa syvemmältä jo lukiossa.

Hae matematiikkalukioomme! Hakeminen tapahtuu yhteishaun kautta. Opiskelijat valitaan peruskoulun keskiarvon ja pääsykokeen perusteella. Tarkempaa tietoa matematiikkalukion esittelytilaisuuksista ja kouluumme hakemisesta löydät täältä.

Miksi matematiikkalukioon

  • laaja tarjonta matematiikan ja luonnontieteiden kursseja
  • kilpailuissa ja ylioppilaskokeissa menestynyt lukio
  • luova ja vapaa ilmapiiri
  • harrastajien kohtauspaikka

Kurssitarjonta

Matematiikka

Matematiikan kurssitarjontamme on Suomen laajin. Valtakunnallisten 13 kurssin lisäksi tarjoamme valikoiman erikoiskursseja, kuten peliteorian, matemaattisen mallinnuksen, tietokoneohjelmistojen, klassisen geometrian ja differentiaaliyhtälöiden kurssit. Koulussamme on paljon kilpailumatematiikan harrastajia.

>> Katso kurssitarjonta

Luonnontieteet

Luonnontieteellinen ajattelu tuottaa uutta tietoa eri tutkimusaloilla. Biologian, maantieteen, fysiikan ja kemian opinnoissa valtakunnallisia kursseja täydentävät matematiikkalukiossamme muun muassa Humaanigenetiikka, Kehitysmaatutkimus, Tähtitiede ja Makromolekyylit. Syventäville teoriaopinnoille tuovat vastapainoa työ- ja retkikurssit, joilla taitojaan pääsee soveltamaan käytännössä.

>> Katso kurssitarjonta

Tiedeopinnot

Akateemisen maailman työskentelytapoihin perehdytään kursseilla Tutkielma ja Seminaari. Itsenäinen kirjallinen tutkielma joltakin tieteenalalta sekä sen tulosten esittely seminaarissa kuuluvat viimeisen lukiovuoden ohjelmaan.

>> Katso kurssitarjonta

Yliopisto-opintojen suorittaminen

Innokkaimmat opiskelijamme voivat suorittaa yliopisto-opintoja jo lukioaikana. Viime vuosina suosittuja ovat olleet matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opinnot Helsingin yliopistossa.

Kesäkoulut ja retket

Matematiikan ja biologian kymmenpäiväinen kesäkoulu Lapissa järjestetään vuosittain kesäkuussa. Unkarin kesäkoulussa opiskellaan kilpailumatematiikkaa helteessä. Fysiikan opiskelijat suuntaavat opintomatkalle CERNiin hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen joka toinen vuosi.

Yhteydenottolomake

Haluatko saada lisää tietoa Helsingin matematiikkalukiosta tai sopia kouluvierailun? Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin otamme yhteyttä!

Kannattaa vilkaista myös matematiikkalukion omaa wiki-sivustoa:

http://primayk.mayk.fi
 

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu