Tietoa Maunulan yhteiskoulusta

Maunulan yhteiskoulussa ja Helsingin matematiikkalukiossa toimivat peruskoulun yläluokat, yläasteen englanninkieliset kansainväliset luokat, lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Peruskoulu

Peruskoulun painotukset: matematiikka ja liikunta.

Liikuntaluokan, matematiikkaluokan ja matematiikka-liikuntaluokan oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella, samoin englanninkielisten luokkien ja englanninkielisten matematiikkaluokkien oppilaat.

Koulukohtaisia painotusaineita ovat kuvataide ja musiikki, jotka voi myös yhdistää liikunta- ja/tai matematiikkapainotuksiin.

Lukio ja matematiikan erikoislukio

Lukiossa on kaksi opintolinjaa: valtakunnallista lukion opetussuunnitelmaa toteuttava Maunulan yhteiskoulun lukio ja matematiikan opetuksen erikoislukiolinja eli Helsingin matematiikkalukio.

Molempiin lukioihin haetaan yhteisvalinnan kautta. Lukion yleislinjalle opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Matematiikkalukion opiskelijat valitaan pääsykokeen ja peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon yhteispistemäärän perusteella.

Lukiossa opiskelija voi halutessaan jatkaa samoin painotuksin kuin peruskoulussammekin. Liikunnassa, taideaineissa ja matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa on laaja kurssitarjonta.

Matematiikkalukiolla on oma valtakunnallisesta lukion opetussuunnitelmasta poikkeava kurssitarjontansa.

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu