Peruskoulun musiikki

Musiikki on elävä ja toimiva osa koulumme arkipäivää. Lisäksi se on tärkeä sillanrakentaja ja yhteishengen luoja peruskoulun ja lukion välillä.

Musiikin varaan rakentuvat monet koulun juhlat joulunajan juhlista lukuvuoden päättäjäisiin ja ylioppilasjuhliin. Laulamisen, soittamisen ja esiintymisen ilo luo virkistystä paitsi kaikille esiintyjille myös muulle kouluyhteisölle sekä kotiväelle.

Peruskoulussa on valittavana 3 – 4 viikkotuntia musiikkia koko yläasteen ajan. Koulussa toimii yli sadan oppilaan kuoro, orkesteri, bändejä, laulu- ja soitinryhmiä. Musiikkiauditorio ja sen kaksi erillistä harjoitushuonetta on varustettu ajanmukaisin laittein ja korkeatasoisin soittimin.

Kaikki harjoitustoiminta tapahtuu koulupäivän puitteissa lukuun ottamatta bändejä, jotka voivat halutessaan harjoitella myös koulutuntien jälkeen.

Tärkein vuotuinen musiikkitapahtuma on vuodesta 1989 järjestetty joulukonsertti. Vuodesta toiseen tunnelmallinen konsertti täyttää juhlasalin äärimmilleen ja kokoaa yhteen niin joulumusiikin ja koulumme ystäviä kuin vanhempia ja opettajiakin.

Kuvat

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu