Strada - median, kulttuurin ja taiteen linja

Strada tarjoaa sinulle suunnan taiteeseen, mediaan ja kulttuuriin. Strada kokoaa yhteen eri oppiaineitten syventäviä ja soveltavia kursseja ja tarjoaa lisäksi omiakin vaihtoehtoja.

Stradalla ei ole pääsykoetta, eikä sitä ole sidottu jaksoihin. Jos haluat tehdä kokonaisuuden, kursseja pitää valita vähintään 12, joista yksi on lopputyö tai projekti. Taulukosta (alla) näet, mitkä kaikki kurssit voivat olla osa Stradaa. Suoritettuasi kokonaisuuden, saat hienon todistuksen.

Stradan omia osakursseja ovat Stradan torstai noin kerran kuussa ja keväällä kulttuurimatka tai -leiri, joka on itsessään puolikkaan tai yhden kurssin mittainen. Stradalla on oma blogi, jonne halukkaat pääsevät kirjoittamaan, ja ahkerimmat voivat saada osasuorituksen blogityöstä.

Puolivuosittain meillä on vaihtuvat teemat vähän sen mukaan, mitä kiinnostavaa on aina ilmassa ja mikä on ajankohtaista. Opiskelijat pääsevät suunnittelemaan sisältöä ja vaikuttamaan siihen. Omat kiinnostuksen kohteesi otetaan ehdottomasti huomioon, ja pääset toteuttamaan niitä. Stradan matkassa löytyy varmasti aina uutta ja mielenkiintoista!   

Taulukosta näet, mitkä kurssit liittyvät Strada - taiteen, median ja kulttuurin kokonaisuuteen. Jokeri-kurssi tarkoittaa kurssia, jonka voit itse valita kokonaisuuden osaksi minkä tahansa oppiaineen kursseista, kun se vain mielestäsi sopii kokonaisuuteen.

oppiaine    kurssitunnus
suomen kieli ja kirjallisuus ÄI7, ÄI10, ÄI11
kielet ENA11, EAB39,
kulttuuri ja mediat -kurssi, kansainvälinen toiminta
musiikki MU3, MU4, MU6, MU7, MU8
kuvataide KU3, KU4, KU5, KU6, KU7
media media 1
ilmaisutaito IT1, IT2
teemaopinnot TO1, TO2, TO3
lukiodiplomit KULD, MELD, MULD
taiteiden väliset kurssit TA1, TA2, TA3
Stradan omat

media 2 (osasuoritukset, esim. Stradan torstait), media 3 (matka tai leiri)

 

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu