Liikuntapainotus

Lukion liikunnassa on paljon liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneita opiskelijoita. Liikuntakursseja on tarjolla yhteensä 11. Monipuolisilla perusliikuntakursseilla tutustumme perinteisten lajien lisäksi uusiin lajeihin. Tuntien puitteissa on myös mahdollisuus osittaiseen oman lajin harjoittamiseen.

Yleis- ja matematiikkalukion oppilaat voivat käydä lukiota liikuntapainotteisesti. Lisäkurssit on tarkoitettu kaikille urheilusta ja liikunnasta kiinnostuneille tavallisille, iloisille liikkujille. Tarjolla on mm. maila- ja pallopelikursseja, Vanhat tanssit -kurssi, Virkisty liikunnasta -kurssi, salibandykurssi (koulun sisäinen sählyliigasarja), kuntosalikurssi ja liikuntadiplomikurssi. Tarkemmat kurssitiedot löytyvät opinto-oppaasta.

Lisätyn liikunnan opetuksen avulla:

  • syvennetään eri lajien tietoja ja taitoja
  • tutustutaan uusiin lajeihin
  • osallistutaan monipuolisesti kilpailuihin ja oppilasurheilutoimintaan
  • tarjotaan hyvä ja monipuolinen taitopohja jatko-opiskelua ja elämää varten
  • tuetaan oman lajin löytämistä ja sen harjoittelua

Liikunnan tarkoitus on tukea ja täydentää lukion muuta opiskelua.

Oppilasurheilutoiminta

Lukion liikunnassa osallistumme monipuolisesti koulujenväliseen oppilasurheiluun. Suosituimmat lajit ovat olleet jalka-, kaukalo- ja koripallo sekä salibandy. Yksilölajeissa osallistujia on ollut mm. golfissa, uinnissa ja sulkapallossa.

Liikuntapaikat

Koulullamme on kaksi liikuntasalia. Isossa liikuntasalissa voidaan harrastaa mm. kori-, lento-, käsi-, jalka- ja sulkapalloa (5 kenttää) sekä salibandyä. Kunto- ja voimistelusalissa on hyvät kuntosalivälineet. Se soveltuu myös erinomaisesti musiikkiliikunnan, tanssin (peiliseinä) ja voimistelun harjoitteluun.

Pirkkolan urheilupuiston ja Maunulan liikuntahallin monipuoliset liikuntapaikat ovat välittömässä koulun läheisyydessä. Oulunkylän urheilupuisto on myös aktiivisessa käytössä. Lisäksi käymme erikoislajeissa tutustumassa Helsingin eri liikuntapaikkoihin.

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu