OPPIMISEN TUEKSI

Hei lukiolaiset ja kotiväki!

Olen lukiomme erityisopettaja Sini-Tuisku Löhönen, tuttavallisemmin Tuisku. Järjestän yksilö- ja pienryhmäopetusta esim. oppimistaitoihin ja -tekniikoihin liittyen, sekä suomi toisena kielenä (S2)-tukiopetusta. Lisäksi vastaan lukivaikeuksien seulonnasta ja yksilötestauksesta, sekä toimin opintojenseurantaryhmässä. Järjestän myös Opi oppimaan-kurssia opiskelijoille, jotka haluavat kehittää oppimisen taitojaan ja saada tietoa erilaisita oppimistekniikoista. 

Huolehdin myös luki-opetuksesta lukiossamme. Mikäli opiskelijalla on todettu/todetaan olevan lukivaikeus, opiskelijan on mahdollista saada säännöllistä tukea. Tunneilla arvioidaan opiskelijan edistymistä sekä tehdään opiskelijan tarvitsemia lukiharjoitteita. Lukivaikeuden perusteella on mahdollista hakea erityisjärjestelyitä tai pistekompensaatiota yo-kokeisiin (lisätietoja erkkaopelta tai Ylioppilastutkintolautakunnan nettisivuilta). 

Lukivaikeuden, muiden oppimisvaikeuksien tai esimerkiksi jännittämisen vuoksi kokeisiin on mahdollista saada lisäaikaa. Lisäajasta tulee neuvotella erityisopettajan kanssa.  

Oli asiasi mikä tahansa, minulta kannattaa varata henkilökohtainen vastaanottoaika Wilma-viestillä, numerosta 0453469534  tai sähköpostilla sini-tuisku.lohonen@mayk.fi. Voit myös tulla koputtelemaan tai napata hihasta käytävällä. Suunnittelen opetuksen aina yksilöllisesti opiskelijan kanssa yhteistyössä, joten tule rohkeasti juttelemaan! Vastaanottoni löytyy nousemalla portaat ruokalan vierestä ja kulkemalla lukiolaisten oman tilan läpi.

Hyödyllisiä linkkejä erilaisille oppijoille:

Yo-tutkinnon määräykset ja ohjeet: https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/yleiset-maarayks...

Tietoa ja tukea oppimisvaikeuksiin: http://www.oppimisvaikeus.fi/index.php

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry: http://www.lukihero.fi/

 

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu