Aiheet

Lukio (96) Peruskoulu (63) Äidinkieli (31) Matematiikkalukio (26) Kilpailut (25) Comenius (25) International Classes (24) Vierailut (24) Matkat (18) Leirikoulut (16) Teatteri (14) Urheilu (13) Liikunta (12) Kulttuurikurssit (10) Comenius 2011 (9) Tapahtumat (9) oppilaskunta (7) Mayk 100 vuotta (7) Lukion oppilaskunta (6) Comenius 2009 (6) Comenius 2012 (5) Biologia (4) tukioppilaat (4) 9i school camp 2010 (4) Studia Generalia (4) Kulttuurikurssi (3) Vierailijoita (3) vierailu (3) Kansallisteatteri (3) Kirjamessut (3) matematiikkaluokka (3) Comenius 2010 (3) Matikkalukio (3) tähtitiede (3) science (3) Lapin kesäkoulu (2) Helsinki (2) Kympit (2) media (2) Lukion kemia (2) Strada (2) Erasmus+ (2) kemia (2) leirikoulu (2) fysiikka (2) salibandy (2) S2 (2) Kuvataide (2) Puheviestintä (2) Juhlat (2) nälkäpäiväkeräys (2) jalkapallo (1) Poliisisoittokunta (1) konsertti (1) päivälehti (1) RuutiBudjetti (1) Kaukalopallo (1) käräjäoikeus (1) museo (1) suomen kieli (1) metsävisa (1) matematiikka (1) q-teatteri (1) Molière (1) turunen (1) Maunulan maisema (1) lähihoitaja (1) william (1) macbeth (1) kesäkoulu (1) Maunula-talo (1) vuosikertomus (1) shakespeare (1) tapio (1) päihdetyö (1) stadin ammattiopisto (1) arktinen (1) marko (1) hysteria (1) Kädentaidot (1) lukio vierailut yle äidinkieli kaj kunnas (1) Cern (1) tutorit (1) LuMa-viikko (1) Tiede (1) Heureka (1) maantieto (1) päihdevalistus (1) Vanhempainilta (1) viro (1) Yhteiskuntaoppi (1) NOT (1) jätevedenpuhdistus (1) kotitalous (1) Halloween (1) tekninen työ (1) nuorisotalo (1) Ooppera (1) RuBu (1) Billy Elliot (1) abit (1) Ajankohtaista (1) Barcelona (1) tutkimukset (1) WSCI (1) projektit (1)

Strada Tallinnassa 9.-10.5.2017

Aikaisin tiistaiaamuna lähdimme kohti Tallinnaa. Hotellimme oli Vanhassa kaupungissa. Opiskelijat kommentoivat hotelli St. Olavia näin: “Se oli kuin suoraan kauhuelokuvasta.  - - vanhassa hotellissa oli mutkikkaita ja hienoja  käytäviä.”

Kävimme taidemuseo KUMUssa ja Luonnontieteellisessä museossa, joka sijaitsi samalla kadulla kuin hotellimme. KUMUssa ei kukaan opiskelijoista ollut aiemmin käynyt. Teimme erilaisia tehtäviä eri paikoissa, mm. taideteosten välille kehiteltiin vuoropuheluja. Luonnontieteellisessä museossa piirrettiin itseä puhutteleva yksityiskohta. 

Vanhaan kaupunkiin tutustuimme esimerkiksi sellaisen tehtävän avulla, jossa piti suunnitella johonkin kohtaan jokin taideteko ja kuvata se. Taidetekoja olivat esim. mimiikkaesitys, musiikkiesitys ja graffitia.

Opiskelijat pitivät yllättävimpinä asioina matkalla mm. KUMUn isoa kokoa ja hienoja taideteoksia, sitä että museot eivät olleetkaan tylsiä vaan mielenkiintoisia, Viron halpoja hintoja ja sitä että oli koko ajan kivaa. Opiskelijat kommentoivat, että jos tekisivät matkan uudelleen, he esim. vuokraisivat kaikille pyörät, olisivat pidempään ja kävisivät muuallakin Virossa, ottaisivat toisetkin kengät mukaan :)   

 (Kuvat: Utsab Pokharel, Jamila Ali, Rosa Korhonen, Krista Malm, Jasmin Sainio)

Tallinnassa on monia eri ravintoloita ja vaihtoehtoja. Sieltä löytyy monia samoja ravintoloita kuin Suomestakin. Päätimme käydä ensiksi tutuissa ja turvallisissa ravintoloissa, kuten McDonald’s ja Vapiano. Viimeisenä päivänä kävimme myös Dodo Pizzassa. Joidenkin ravintoloiden tilaussysteemi oli hyvin erilainen kuin Suomen, mutta se oli paremmin toimiva. McDonald’sissa ruoat tilattiin ja maksettiin erillisellä tiskillä, josta sitten saatiin kuitin mukana vuoronumero, jolla ruoat haettiin. Ruokien saaminen kesti vain muutaman minuutin. Vapianon pasta oli ihan hyvää. Tykkäsin siitä, että sai katsoa, kun kokki teki pastaa ja kokki myös kysyi, haluanko esimerkiksi chiliä pastaan. Ruoan valmistamisessa meni myös vain muutama minuutti. Annamme ruoille arvosanan 9.

(Teksti: Jamila Ali, Rosa Korhonen ja Krista Malm)

Piirsin kala-akvaarion, jossa oli vuokkokaloja yksi palettivälskäri, mutta eniten siinä akvaariossa kiinnosti se vuokko. Se oli niin kauniin värinen ja liikkui nätisti, kun vuokkokalat uivat sen ympärillä.

(Kuva ja teksti: Katja Parpala)

Kuvat

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu