Aiheet

Lukio (96) Peruskoulu (63) Äidinkieli (31) Matematiikkalukio (26) Kilpailut (25) Comenius (25) International Classes (24) Vierailut (24) Matkat (18) Leirikoulut (16) Teatteri (14) Urheilu (13) Liikunta (12) Kulttuurikurssit (10) Comenius 2011 (9) Tapahtumat (9) oppilaskunta (7) Mayk 100 vuotta (7) Lukion oppilaskunta (6) Comenius 2009 (6) Comenius 2012 (5) Biologia (4) tukioppilaat (4) 9i school camp 2010 (4) Studia Generalia (4) Kulttuurikurssi (3) Vierailijoita (3) vierailu (3) Kansallisteatteri (3) Kirjamessut (3) matematiikkaluokka (3) Comenius 2010 (3) Matikkalukio (3) tähtitiede (3) science (3) Lapin kesäkoulu (2) Helsinki (2) Kympit (2) media (2) Lukion kemia (2) Strada (2) Erasmus+ (2) kemia (2) leirikoulu (2) fysiikka (2) salibandy (2) S2 (2) Kuvataide (2) Puheviestintä (2) Juhlat (2) nälkäpäiväkeräys (2) jalkapallo (1) Poliisisoittokunta (1) konsertti (1) päivälehti (1) RuutiBudjetti (1) Kaukalopallo (1) käräjäoikeus (1) museo (1) suomen kieli (1) metsävisa (1) matematiikka (1) q-teatteri (1) Molière (1) turunen (1) Maunulan maisema (1) lähihoitaja (1) william (1) macbeth (1) kesäkoulu (1) Maunula-talo (1) vuosikertomus (1) shakespeare (1) tapio (1) päihdetyö (1) stadin ammattiopisto (1) arktinen (1) marko (1) hysteria (1) Kädentaidot (1) lukio vierailut yle äidinkieli kaj kunnas (1) Cern (1) tutorit (1) LuMa-viikko (1) Tiede (1) Heureka (1) maantieto (1) päihdevalistus (1) Vanhempainilta (1) viro (1) Yhteiskuntaoppi (1) NOT (1) jätevedenpuhdistus (1) kotitalous (1) Halloween (1) tekninen työ (1) nuorisotalo (1) Ooppera (1) RuBu (1) Billy Elliot (1) abit (1) Ajankohtaista (1) Barcelona (1) tutkimukset (1) WSCI (1) projektit (1)

Nuorelta nuorelle -vaikuttamisen messut valtasivat Maunula-talon

Iloitsemme koulun lähelle joulukuussa avautuneesta Maunula-talosta. Siellä on hyvät tilat, ja alueen toimijat saavat vaikuttaa talon tapahtumiin Niinpä järjestimme lukiomme taiteen, median ja kulttuurin linjalaisten Stradan kanssa Maunula-talolla koko koulun yhteisen ja samalla alueen muille avoimen messutapahtuman 5. toukokuuta.

Paikalla oli useita näytteilleasettajia, esim. Dodo - kaupunkilainen ympäristöjärjestö, Greenpeace, Liikuntavirasto, Suomen Lukiolaisten liitto ja  partiolaiset, nonstop-työpajoja (origami- ja rintanappityöpaja, jossa päävastuullisina olivat 7.a-luokan tytöt) ja paneelikeskusteluja aiheesta yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja taiteella vaikuttaminen. Yhteistyötä teimme Stadin ammattiopiston kanssa, ja sieltä mukana olivat Brygga-linjan nuoret ja Minna Lumme kiinnostavine valokuvanäyttelyineen. Kirjastossa järjestimme “Luen sinulle” -pop up-lukutapahtuman, ja lukijoina toimivat lukiolaiset Sakari Topi ja Marwan Aweys.

Nuorisotalon järjestämä Ruuti-tapahtuma innosti nuoria vaikuttamaan asioihin.

Muutakin vaikuttamista oli: yhteiskunnallisen paneelin juonsivat matematiikan opettaja Harri Kuokkanen ja lukion 1. vuosikurssin Elias Elonheimo, ja mukana olivat esimerkiksi kansalaisaktivisti ja Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius, yhteisökoordinaattori Veera Pitkänen hankkeesta “Startup Women Refugees” (Madventures). Abiturientti Tessa Hämäläinen kertoi omasta vapaaehtoistyöstään ja mukanaolostaan pakolaisten vapaa-ajan toiminnassa ja heidän kotouttamisessaan. Taiteella vaikuttamisen paneelin haastattelija Jaakko Pyykkö oli kutsunut mukaan DJ M3T4:n ja visuaalisen taiteilijan Jonna Marttilan aka Kryyhkyn sekä m-cultin Minna Tarkan.

Päivään mahtui upeaa ja erityylistä musiikkia: bändi Grandmother Corn sekä  dj:t Jaakko-Kulta ja  DJ M3T4 Underwater Squadin edustajina.

Maunula-talon omassa kahvilassa Månsas delissä oli Tommi Ripatin johdolla koulumme lukiolaisnuoria tekemässä herkkuja: sambusit ja muffinsit tekivät kauppansa. Osan tuotosta nuoret päättivät kohdentaa hyväntekeväisyyteen ja valitsivat kohteekseen Pelastakaa lapset ry:n vähävaraiset suomalaiset lapset ja lapsiperheet.

Tiina Kokkoniemi ja Petra Streng

Kuvat

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio tarjoaa suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta yläasteen yleis- ja kv-linjalla sekä matematiikka- ja liikuntaluokilla. Tiloissa toimivat myös lukio ja matematiikan erikoislukio.

Oppilaita ja opiskelijoita on kaikkiaan noin 800, joista puolet peruskoulussa ja puolet lukiossa.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 3,
00630 Helsinki

Puh: 09 - 777 110 12
Fax: 09 - 7243 648
etunimi.sukunimi@mayk.fi
Henkilökunnan yhteystiedot »

Kirjaudu